Fredag 29/1

Idag kom jag hem vid 06.23 från jobbet, var så duktig att jag gick både dit igår kvälls och imorse. När jag kom in var alla vakna och påkläda, eftersom tjejerna skulle vara på dagis till senast 7. Så idag var både jag och Robban å lämna på dagis. När vi hade lämnat tjejerna skjutsade jag ner Robban till jobbet och sen åkte jag hem för att sov eftersom jag hade jobbat natt.

Jag vaknade vid 13.20, så då var det bara att äta och göra sig iordning.
Vid 3 var det dax att hämta tjejerna på dagis. Det var 1:a gången dom var så länge på dagis.
Lilly blev inte ngt vidare glad när jag kom för att hämta henne, eftersom mormor tydligen hade lovat att hämta henne idag. Men sen gick det bra när jag sa att vi skulle hämta Fanny. Fanny blev superglad när vi kom. Hon sprang till sin hylla och började slita i sin overall, hämtade även sin skor.
Väl hemma fikade vi med kaffe, te och glass. Sen vill Lilly se på BEE MOVIE, hon somna vid 20 över 4 typisk. Nu har även Robban kommit hem.

Imorn ska tjejerna sova hos mormor och morfar, pga att jag och Robban ska ut. Vi ska bowla och käka på Hugos m Jenny, Jocke, Danne, Tessan. Det ska bli superkul att "kom ut lite" själva.


Liten har blivit stor :(

I lördags när vi firade Robbans & Elenores födelsedagar med släkten, hade Farmor med sig farbror Teds gamla VÄXASÄNG till Fanny..............!
Så Robban & bonusfarfar Kalle struvade ihop den och fixade så att Fanny kunde sova i den på natten.
Det är en likadan säng som Lilly har så det blev super i deras gemensamma rum.
Hon har sovit riktigt bra i den. I natt sov hon från 21-07, så Robban fick t.o.m väcka henne imorse.
Måste verkligen säga att det där men SPJÄLSÄNG har inte varit ngn höjdare för varken Lilly lr Fanny.
Fanny har blivit rikitgt stor, speciellt nu när hon både har börjat dagis och sova i riktig säng.


27 januari

Nu har jag lämnat tjejerna på dagis.
Först går vi till lärkan å lämnar Fanny, sen till svalan för att lämna Lilly. Att lämna Fanny är inga problem, men när det gäller Lilly så blir det lite värre. Hon går upp första trappen, sen sätter hon sig å säger att hon inte vill vara på svalan utan hon vill vara på lärkan med Fanny. Men väl inne på avd. så går det bra.

Måndag 25/1; Lämna tjejerna på sina avdelningar utan problem. Åkte sen till maxi för att handla lite, sen hem för att städa. Innan jag skulle hämta tjejerna åkte jag förbi hos g-mormor för att lämna lite tårta som blev över efter Robbans & Elenores födelsedagskalas i lördag. Hämtade Lilly först, sen Fanny. Alla Barn var redan vakna å lekte för fullt på Fannys avd. utan Fanny som sov när vi kom vid tio i 2. Fanny hade då sovit från tjugo i 12. Det är jobbigt att gå på dagis............!
Vid halv 6 kom Bella på besök, vi käkade mat, fika å satt å pratade en massa skit. Lilly & Fanny var uppe länge å busade.
Tisdag 26/1; Idag var tjejerna lediga pga att på Fannys avd. hade fröknarna planering som då var "polfröknarna" där och då tyckte Annelie att Fanny skulle vara hemma eftersom vi fortfarande har inskolning. Tjejerna sov ända fram till kvart i 9, så jag låg på soffan å kollade på film tills dom vaknade. Sen var det fullt ös hela dagen. Mormor kom å käkade lunch med oss, eftersom hon är hemma pga av sjukskrivning. När Robban kom hem åkte vi till Lassarettet för att tjejerna skulle ta den sista vaccinsprutan, sen åkte vi hem å lämna dom till Elenore och åkte till McDonalds för att handla mat.


   


Idag lämnade jag tjejerna som vanligt på dagis till 9, Fanny inga problem vid lämning och Lilly var det samma visa som i måndags.
Ikväll kommer Lillys bästis Filippamys med familj på besök.

Imorn blir det en annan premiär för både Lilly & Fanny, dom ska nämligen äta frukost på dagis och Robban ska lämna dom. Så det ska bli kul att hör Lilly berätta hur det gick.................


Fannys inskolningsvecka på Lärkan

Fanny skulle igentligen börjat inskolningen på dagis den 13jan, men hon var sjuk då så hon började i måndags.

Så här ser 1:a veckans tider ut och lite av det som hände.
Mån 9-10; Var m Fanny hela timmen, hon satt i mitt knä och spannade in dom andra barnen.Lekte lite m bollar. Vid halv 10 var det samling med sång & frukt. Fanny åt sin favvofrukt BANAN.
Tis 9-10.30; Var m hela tiden idag oxå, Fanny gick omkring lite själv i kuddrummet och en av grabbarna försökte få kontakt m Fanny. Halv 10 var det samling, Fanny åt banan. Sen var vi ute på gården en sväng, Annelie (Fannys fröken) drog runt Fanny i en pulka.
Ons 9-11; Var m fram till halv 10 då samlingen började, sen var Fanny själv en timme. När dom gick ut på gården hade Lilly varit ute oxå, så Lilly hade dragit runt Fanny i pulka m Annelie.
Tors 9-11.30 mat; Lämningen gick super. Annelie tog henne i famnen och gick in till dom andra barnen. Fanny kolla inte ens åt Lillys och mitt håll. Såg att hon hade tagit sin älskade tumme.
Fre 9-13 mat/sova
(fortsättning följer..............)

I mån-tis somnade Fanny redan strax innan 11 och sov ända fram till halv 2.
I ons var det en helt annan Fanny när vi kom hem. Hon ville inte sova utan sprang runt och busa. Men vid kvart i 1 däcka hon i soffan, typiskt. Var ju tvungen att väcka henne vid halv 2 eftersom vi skulle hämta Lilly vid 2.

Så nu sitter jag här i soffan m en kopp kaffe i min ensamhet. Känns lite skumt faktiskt.



13 januari

Sitter nu i soffan med en kopp kaffe å kollar på vingar av glas, medans Fanny ligger å sover brevid & Lilly är på dagis.
Lilly vaknade vid halv 7 å väckte Robban och berättade för honom att hon skulle gå till dagis idag. Hon har riktigt längtat dit igen efter nästan 1 månads jullov. Hon var lite blyg när vi kom till dagis, för dom andra barnen kom och skulle börja prata med henne. Sen fick hon berätta för fröknarna om sin "smowraceer olycka". Det ska bli kul att höra hur dagen har gått när jag hämtar henne i eftermiddag.
Fanny skulle ha börjat inskolningen på Villa Eken idag, men planerna blev ändrade eftersom hon har haft feber sen i söndags. Det är så himla typiskt att hon är sjuk nu, eftersom hon inte har varit så här sjuk någongång förut. Febern pendlar mellan 37-39, det har även satt sig på luftrören så hon låter inget skoj.
Fanny ska börja på Lillys gamla avdelning Lärkan.

 

10 januari

Idag vaknade tjejerna vid 6, men somnade om när dom kom in till oss så vi sov till halv 9. Skönt
Fanny är lite små förkyld och hostig, hon låter inget skoj i luftrören. Vi får hoppas att hon är bättre tills på onsdag för då börjar inskolningen på dagis.
Robban är på skjutbanan m g-morfar å tränar tills nästa helg. Vi andra kollar på ByggareBob, mkt skoj.
Vid 14 ska vi till mamma & Janne för julgransplundring och mat tillsammans med g-mormor, g-morfar & Brita.
Vi fick glögg som välkomstdrink, till förrätt gratenerad hummer (morfar Janne), varmrätt helkyckling med morötter, scharlottenlök, champinjoner, sås med potatis (pappa Robban) och efterrätt schiwternötskaka med grädde (mormor Ann).
Efter maten dansade vi alla runt granen som var full av godis, russin och popcorn. Lilly Blev helt chockad när hon fick se granen, det var hennes 1:a julgransplundring. Det blev en super dag som var nog lika uppskattat av gamla, stora, unga som små.
Morfar Janne fick spunk på Fanny för hon hällde ut alla popcorn & russin på golvet i vardagsrummet, sen gjordde Lilly likadant.
Vi var hemma vid halv 7. Både Lilly & Fanny somnade som 2 små stockar.


         


Favvoleken

Nya favvo grejen för Lilly & Fanny är att plocka ur alla sina mössor & vantar ur sina lådor. När detta är gjort tar dom på sig mössa,vantar,skor & ryggsäck sen börjar leken gå till dagis.


Så här ser det ut hemma oss när tjejerna har varit i farten och pappan blir galen.



RSS 2.0