Sommarbilden från NT den 30/6-09


Tjejdag

Igår hade vi tjejdag, pga att Robban var å spelade fyllefotboll med sina gamla vänner fran tonåren. Först var vi å kolla på när dom spelade. Lilly hann smila till sig 3 korv m bröd på mindre än 2 timmar, bra jobbat tjejen. Elenore hade oxå flyt hon hitta 200:-. När vi åkte där i från tog vi vägen förbi Gottegrisen å köpte en massa godis (som vi inte åt upp).
På kvällen hade vi ställt in oss på att äta chinamat, men dom hade sem.stängt, så det blev thaimat -Kyckling m jordnötsås istället.
Vi plockade av våra jordgubbar som var röda å fina. Det var premiär på jordgubbarna. Vi festade på dom å vaniljglass, mummmmmmmsssss. Vi hann inte mä att äta ngr förra året eftersom vi flyttade in juli.

V. 26 Dagsturer

Onsdag 24/6
På onsdagen vid halv 9 packade vi in oss i bilen hela familjen + Lovisa (Elenores kompis). När vi kom till avfarten till löfstad slott fick vi vända pga att vi hade glömt BABYBJÖRN. Sen gjorde vi ett nytt försök att komma iväg å den här gången gick det bättre. Vi stannade vid Brahehus för lite frukost å köp av polkagrisar, sen körde vi vidare till Lager 157 för lite shopping av kläder. Vi hittade en hel del skojigt, men Elenore blev sur på att hon inte hittade ngr jeans som passade henne. Vi var framme i Götet vid halv 3, så då passade vi på att käka på en Thai restaurang å efter det gick vi in på LISEBERG. Den första karusellen blev Sagoslottet för Lilly var supersugen på att åka, när vi åkt den klart kom Ted å Erica (tjejernas farbror å faster som bor i Götet). Vi åkte alla möjliga karuseller å det var super skoj tyckte allihopa, speciellt Lilly. Vi hade köpt ett åkhäfte till Lilly, men det tog slut i ett nafs. Så nästa gång vi åker till Liseberg så ska Lilly oxå få ett åkpass. Vi var hemma igen vid halv 2 på natten.


Kortet taget av Farbror Ted 24/6 på Liseberg



Torsdag 25/6
Imorses ringde Linda å väckte oss vid 9 för att vi skulle åkta till djurparken. Så det blev en väldig fart på oss, jag hann med att äta frukost, plocka ur bilen från igår Liseberg, packa nytt till djurparken å duscha på 1 timme, Bra jobbat lr hur? Linda å Joel dök upp vid halv 10, så vid 10.10 satt vi i bilen på väg till djurparken. Vi var i parken i 5h, så på vägen hem somnade tjejerna som 2 små änglar.
(vi skulle åkt i måndags men Lilly spydde på morgonen så det blev inget, synd)


SOMMARLOV/SEMESTER

Hurra Hurra vad skönt med SOMMARLOV/SEMESTER :)

Idag var det sist dagen på Snodden för Lilly. Hon ska inte tillbaka till dagis förrens tisdag v.33 å då börjar hon på Svalan.
Det är även så att Robban gick på 4 veckors semester idag, så det är ingen av oss som måste gå upp tidigt för att hinna till jobbet resp. dagis. Så himla skönt.

Vi har planerat lite inför de kommande 4 veckorna;
V. 26 Kolmården-Djurparken & Göteborg-Liseberg.
V. 27 Norge till Fam Lennemo/Rossvik.
V. 28 Hjortens Udde m Mormor/far, Mia, Jonathan
V. 29 ALV m Fam Fridsen/Littecke.



SANDLÅDA

ÄNTLIGEN ÄR TJEJERNAS EFTERLÄNGTADE SANDLÅDA FÄRDIG :)

Idag har vi premiär lek i sandlådan som Morfar har fixat efter mkt om å men.
Morfar hade lovat att fixa sandlåda. Så han var här för 2 veckor sedan å satte ihop ramen som han själv hade sågat till med sin nya såg.
I måndags var han här å grävde ur å igår kom han å Besse hit med SANDEN !!!!!!!!


Lilly vid sandlådan innan Morfar grävde ur den..........


Visst är SANDLÅDAN fin?


Obligatoriska Kladdkakefikat.

Idag hade vi den obligatoriska kladdkakan på helgen, vi var hela högen hemma hos mamma å Janne. Sen den 19/4 har min syster Carina gjort ngn slags kladdkaka till varje helg, förutom en helg. Det är skoj att se hur många olika recept det finns. Dom recepten Carina har använt sig av är från Aftonbladet. Min favorit har varit HALLON/KICKKOLA KLADDKAKA. Tack vare att mamma Å Janne inte var mä den helgen som vi fick den. Så fick vi den idag, med andra ord favorit i repris. Om man ser den så skulle den passa bra att servera vid Halloween lr ngt liknande tillfälle.
Carina hade misslyckats lite m kakan, den flöt liksom ut på ngt konstigt sätt, HAHAHAHA. Men den smakade gott för det sa dom som åt av den. 



Lilly å Moster på tropicariumet den 19/4-09

V.24; Detta är lite av vad som hänt den här veckan

MÅNDAG; Idag tog vi det lugnt på morgon, eftersom Lilly är ledig på måndagar kan vi ligga kvar i sängen å gosa alla 3. Efter frukost lekte å dansade vi till Bamse i tjejernas rum. Lilly har verkligen fastnat för Bamses sång, den går på repit hela tiden när hon är på rummet å leker. När kl närmade sig halv 10 gick i ut på tomten för att Fanny skulle sova å Lilly vill göra det som hon alltid ska göra när vi är ute GUNGA.


Vid 11 kom g-morfar, han å Lilly planterade blommor i ön. Det sluade med att Lilly började kasta vatten på g-morfar.
När g- morfar hade gått, var det dax för lunch å efter det vaknade Fanny så då fick hon oxå mat. Vid halv 2 somnade tjejerna, så jag passade på att vila oxå med en bra bok.
Vid 3 kom Eva, Pheobe(-02) å Phelix(-04). (Eva å jag lärde känna varandra på gymnasiumet, mellan hösten-00 tills förra våren -08 umgicks vi inte, sen träffade vi varandra på maxi förra sommaren -08 å sen dess har vi umgåtts). Vi lagade mat medans kidsen busade å hade det allmänt skoj. När dom skulle åka hem följde jag mä dom hem, för att Eva å jag skulle ta en sväng.


TISDAG; Idag kom mormor å hämtade Lilly, för att hon skulle lämna Lilly på dagis. Lilly bara älska när mormor kommer m sin cykel, för då får hon ju cykla till dagis. När dom hade cyklat iväg gick jag upp i tjejernas rum å möblerade om, Fanny har nu fått flyttat in till deras rum. När jag var klar gick vi ner å så satte jaf Fanny på golvet i köket, efter ett tag såg jag att hon började svaja HON SATT Å SOMNA TILL.
På em kom Linda å Joel förbi på en fika, vi var även ute i en park. Där gungade Lilly å Joel.


ONSDAG;
Idag cyklade jag, Fanny, mormor m Lilly till dagis. Det var första gången Fanny åkte på en cykel. Fanny fick tom låna Lillys hjälm å Lilly hade mormors hjälmen, som dom har till barnbarnen.
Efter vi hade lämnat Lilly åkte vi till G-mormor/far.
Jag cylkade å hämta Lilly på dagis å när vi kom hem lekte vi i tjejernas rum.
På kvällen var vi hos Fam. Fridsen/Littecke, Jocke fyllde nämligen år.


TORSDAG; Idag när vi skulle åka till dagis fick vi ta bilen, det är ju svårt att cykla m båda tjejerna på en cykel. Får nog ta å skaffa en cykelvagn, hahahahaha. Väl hemma igen somna Fanny, så hon fick sova ute i vagnen som vanligt. Själv vek jag tvätt, super skoj.
På em fick jag ett ryck började baka sockerkaka, cookies å dumlekakor. Efter vi hade käkat kom mormor å morfar, för att fixa lite m tjejernas sandlåda. Jag å Jenny var ute å gick i drygt en timme.
Fanny har idag stått själv utan stöd. Mammas duktiga tjej :)

FREDAG; Idag är Lilly ledig från dagis som vanligt, så hon fick sova tills hon vakna. Jag gick ut m Fanny vid 9 så hon vakna lagom när Jenny å Johanna m barn kom vid 12, jag grejade våfflor m grädde/hallonsylt. Det var mkt trevlig eftersom vi har inte träffat Johanna, Lucas å Oliver på länge. Dom gick strax innan 2, så vid halv 3 sov båda tjejerna.

Så jag passade på att lyssna på min bok HÖSTOFFER av MONS KALLENTOFT. Det är 3dje boken, dom andra heter MIDVINTERBLOD & SOMMARDÖDEN. Dom är verkligen läsvärda.
MidvinterblodSommardödenHöstoffer

Blandade bilder

                    
Fanny badar                               Fanny i vagnen                          Lilly & Fanny 
                                                                                      


                     
Elenore,Lilly & Fanny                Lilly & Moster                              Lilly m trehjulingen

V,23

MÅNDAG; Fm, var hos g-mormor/far. Vi fikade å lunchade hos dom. Fick Strömming m potatismos, det var super smarrigt. G-morfar & Lilly tog hand om disken som vanligt. Em gjorde vi inget speciellt, bara tog det lugnt.


TISDAG; Fm, Mormor cyklade m Lilly till dagis, medans jag gick ut m Fanny. Fanny sov i stort sätt hela fm. Jag gjorde inget speciellt. Vid 13.30 cyklade jag å hämta LIlly.Sen händer det inte mkt.
ONSDAG; Fm, Jag cyklade m Lilly till dagis, efter det gick jag ut m Fanny. Medans Fanny sov sydde jag oom ett par panelgardiner till kappor till öv. Cyklade å hämta Lilly efter dagis.
Em, Var vi ute en sväng å lekte på tomten, det är superskönt m stor tomt. Vid 5 kom mormor å morfar hit för att käka lite taco. När vi hade ätit åkte dom å Lilly hem. Lilly skulle sova där. Vi andra i familjen gjorde ordning i Elenores rum, för hon har flyttat hit på heltid nu.


TORSDAG; Fm, Mamma kom hit när hon hade lämnat Lilly på dagis, för vi skulle åka till Ikea en sväng.
När vi kom tillbaka lunchade vi, sen var det bara att hämta Lilly.
Em, Jag lämnade av henne hos mormor, åkte sedan hem till Eva. Vi skulle nämligen ut å gå, men det blev en fika i stället. Närjag åkte hem så hämtade jag upp tjejerna. Väl hemma igen var det dax att sätta igång m maten. Undertiden började Robban å Elenore skruva ihop hennes byrå jag köpt på Ikea. Efter maten var det jag som behövde en långpromenad för att rensa tankarna.
FREDAG; Idag kom Kajsa å hennes son Oscar(-08) på besök, Vi käka mat, fika å lekte. Lilly satt å mata Oscar m kiwi å banan det tyckte hon var superkul, vet ej om Oscar tyckte det för tillslut började han kasta kiwi på Lilly.
På kvällen var det ingen som hade lust att laga mat så det blev Chinamat, Mums.


LÖRDAG; Fm, Gick jag, Elenore, Lilly å Fanny ner till F13 för att kolla på Robban när han spelade match. Efter det gick vi hem å fixa lunch så den var klar till Robban kom hem. Vid 3 kom moster å Fritte för våran obligatoriska lördags kladdkakka. Sen var mitt huvud i upplösningstillstånd, låg i soffan hela kvällen å mådde dåligt. Kolla även den dåliga Sverige matchen.


SÖNDAG; Fm, När vi hade åtit frukost å plockat iordning tog vi en tur runt fiskeby/sörby. Vi köpte jordgubbar på vägen hem. Lagom när vi kom hem så dök G-mormor/far upp, så då fikade vi m jordgubbar å glass, mums. Elenore började m sitt sommarjobb KLIPPA GRÄSMATTAN.
Em, Kom fam Fridsen/Littecke hit för att käka lite mat å snacka skit. De stora busarna lekte som aldrig för, dom dansade, åkte runt på Lillys å Fannys bilar. Lilly hann även m att gosa lite m Leo.


Välkommen till oss!

Vår familj består av 5 viljor;

-Pappa Robban; -71 jobbar på Fiskeby
-Mamma Sofie; -80 jobbar på Fiskeby, är för tillfället mammaledig
-Elenore; -92 Robbans dotter, går Livsmedel på JohnBauer
-Lilly; -06 går på Villa Ekens fsk 15h/veckan
-Fanny; -08 hemma m mamma


Busarna 28/9-08

Hoppas att tiden orken å lusten håller i sig för en blogg.
Måste berömma all er vars bloggar jag har varit inne på, ni är super duktiga på att skriva å få det låta intressant.

Kramar Sofie

RSS 2.0