Helgen som gått :)

Den här helgen har flygit iväg, det är ju redan söndagkväll :)

I fredags när Robban kom hem från jobbet åkte vi hem till morfar. Morfar håller på att bygge en "snickebod" brevid garaget, så han ville ha lite hjälp av Robban. Så under tiden dom höll på att diskutera om saker å ting, så plockade jag & Lilly smultron å jordgubbar å Fanny sysselsatte sig själv genom att suga på stenar.
Efter ett tag kom Morbror Mankan å även han ville ha pappa Robbans hjälp. Ena rutan på bilen hade lossnat, så dom fixa å dona med den. Å till Mankans stora lycka lagade Robban rutan. Moster Jennifer dök oxå upp efter ett tag.
Klockan gick å gick, efter yttligare en stund kom Moster Mia å Kusin Jonathan från Norge. Lilly å Fanny blev överlyckliga, det blev kramkalas.


I lördags lämnade vi Lilly hos mormor/far när vi skulle åka å handla, så hon fick leka med Jonathan. Vi åkte till Maxi men det blev inte bara mat handlat som vi hade bestäämt, utan även lite kläder. Efter åkte vi hem till mormor/far för 12-kaffe, sen var det bara att åka hem å fixa matsäck till djurparken å duscha hela familjen.
På em/kvällen var vi hos mormor/far på 30årskalas. Mia har nämligen fyllde 30 den 15/7. Som vanligt blev det god mat å efterrätt. Mia är en höjdare på matlagning, det finns inte många som slår henne.
Barnen körde stenhård hela tiden, Lilly däcka som en stock i mormors knä vid halv 8 å Jonathen strax dräefter, men Fanny hon somna inte förräns vi kom hem vid 10.

Idag åkte vi till mormor/far vis kvart ö 9 å strax efter 10 var vi i Kolmården för en tur på djurparken. Det var mormor, morfar, MIa, Jonathan, Lilly, Fanny, Robban å jag som var där. Lite av det vi gjorde var att kolla på Rovfåglarnas show, Barnens lantgård, Morfar, Mia å Lilly var inne å kolla på Delfin showen, Lekte i Kulmården å Bamses värld. Lilly var jättebesviken på att inte Karusellen-Tekopparna i Bamses Värld var igång, det var teknisktfel på den. När Bamse å Lilleskutt Kom ut på gården blev det fart på barnen, men det var ingen som vågade krama dom, haha.
Vi var inte hemma förrens strax efter 6, så man är skapligt trött för tillfället. Det var vårat 4:de besök på djurparken för i år, så det är tur att vi har årskort, annars hade det blivit dyrt.

Bilderna från djurparken får tala för sig själva;

     
   
 

Premiär :)

Idag hade jag, Lilly & Fanny premiär på SMULTRONSTÄLLET. Vi åkte dit tillsammans med Mormor. 
Det är alltid lika svårt att välja vilken glass man vill ha, så för mig blev det en favorit i repis Symfoni i svart. Mormor tog en Smultronställets dröm & Lilly tog en jätte stor glass. Kommer ej ihåg vad den hete men det var med ett skelett å massor av GOOOODIS. Glassen var så stor tyckte Lilly så hon var tvungen att stå upp på stolen, för att kunna äta.

Vi har inte varit där på hela sommaren, det är super dåligt. Annars brukar vi åka dit när Elenore slutar skolan.



Sista semesterveckan :(

Nu har våran semester tagit slut. Imorn börjar Robban jobba igen. Det är sjukt vad 4 veckor går fort.
Denna vecka har flygit iväg.

Måndag; Var hemma hela dagen förutom att vi var på Maxi en sväng för lite shopping. På kvällen kom Linda å Janne, så vi satt å snacka lite skit om dittan & dattan.
Tisdag; Var hemma hela dagen. Tjejerna badade å lekte i poolen, dom blir helvilda. På em kom Farfar Ove på besök, lagom när han gick så kom Mankan å Jennifer. Vi kalasade på Robbans kladdkaka m glass till. På kvällen dök Moster upp, hon var här hela kvällen.
Onsdag; Ringde Eva på morgonen undrade om vi skulle mä till Centralbadet å det gjorde vi. Så vi var där 4h, tjejerna var som fiskar i vattnet. Fanny ramla baklänges så hon hamna under vattnet, men hon brydde sig inte ett dugg. Efter åkte vi mä hem till Eva & Co för att käka lite Spagetti & Köttfärssås. Eva å jag tog en promenad i spöregnet, det var inget vidare skönt.
Tordag; Var med Karin, Andreas & Oscar på Djurparken. Vi var där hela dagen å innan vi åkte hem tog vi ne tur även i Safariparken.

     
Oscar & Lilly                   Fam Soukka/Fogelberg       Fika vid Aporna

                                                
                                                 En glad tjej


Elefanterna hade precis fått mat


Skönt med ett dopp i värmen.

Fredag; Vi åkte hemifrån vid halv 11, då styrde vi färden till Babyproffsen för att hämta vagnen som Robban hade lämnat in dagen innan. Efter det åkte vi till Coop å möte upp Eva, Micke & barnen. Vi var inne å handla mat å inflyttningsvin till Sarah å Jocke, medans deras dotter Maya fick ett ritblock å tuschpennor. Sarah, Jocke & Maya bor ute i Simonstorp, så det blev en liten bilresa även idag. Vi hade super trevligt, bra väder, god mat å dryck. Barnen lekte både inne å ute. Alla 5var som tokiga när dom badade i Mayas pool.
Även idag en lyckad dag.

  
Micke & Jocke                  Eva i jordgubbslandet     Sarah


Pehlix, Lilly, Phoebe & Maya


Phelix kom med en bra kommentar när han såg detta kort;
- SOMMARBILD, skicka in..........................

Lördag; idag hade vi verkligen sovmorgon allihopa, vaknade vid halv 9. När vi hade ätit frukost å gjort oss iordningåkte vi till Maxi för att handla lite mat. När vi kom hem igen lämnade jag & Lilly av Robban & Fanny, för att vi skulle åka en sväng till Mormor/far. Dom satt å fika m Bettan när vi kom, så Lilly började käka BRIEOST av alla grejer. Väl hemma igen var det dax att sätta igång med lunch. Efter det var det lektime i trädgården.

 
Så här ser det ut när Pappa inte har fyllt på i poolen.

Söndag; På fm gick jag, Lilly å Fanny ute en sväng för att Fanny skulle hinna sova lite innan Farmor, Kalle & Rasmus skulle komma. När vi är ute å går måste Lilly gå förbi hemma hos Mormor/far, för att se om dom är hemma. Idag var bara morfar hemma å då skulle hon inte följa med hem igen, så morfar fick skjutsa hem Lilly på cykeln. Eftersom mormor hade bilen. Farmor & Co kom vid 11 snåret. Det blev en innedag eftersom vädert var kass. Men det gjorde inte Rasmus ngt eftersom det var SPEEDWAY på tv i stort sätt hela dagen. Det känns som vi bara har ätit massa gott hela dagen. Dom åkte hem igen vid halv 7. När dom hade åkt somnade Lilly å Fanny som 2 stockar.

   
Kalle, Farmor, Rasmus, Lilly & Fanny.


Lilly har rotat i Farmors väska å hitta Farmors läppstift. Visst är hon snygg?

Nu ska jag ta tag i den roliga disken som blir när man har släkten på besök.

Mammas Duktig Tjej :)



Lilly har nu varit blöjfri på dagarna i ca 2 veckor. Hon klarar det superbra, första veckan sa hon till oss varje gång det är dax, så att ngn av oss skulle följa med henne. Nu går hon själv till toaletten/pottan. För att få henne att bli intresserad av att använda toaletten/pottan, så fick hon en glass de första gångerna hon gick på toaletten/pottan.


Hjortens Udde

Vi åkte från Mias vid 10 på morgonen för att styra färden till Hjortens Udde där Elenore, Mormor å Morfar väntade i regnet.
Det tog ca 4h att komma dit. Så det var skönt att slippa sitta stil så länge. Lilly kom med en bra kommentar, hon sa
- Mamma, jag har så ont i häcken.........................

Bilresan till Hjortens Udde


Under veckan som gått


Pappa fick bada pga att när morfar skulle fiska så fastnade draget i mellan 2 stenar på havets botten, hahahaha

 
På vägen hem stannade vi på Brahehus å köpte klubbor till barnen :)


Veckan var väl lite siså där, mkt regn å lite sol. Jag fick åka till vc i Mellerud pga att jag fick halsfluss, så min vecka tillbringade jag i sängen med feber. Dom andra försköte gör det bästa av situationen, var å kolla på en akvidukt i spöregn å ett klävaruhus som tydligen inte var ngt att ha.


Besök hos Kusinen i Norge 2-5/7

På torsdagsmorgonen vid 8.05 började vi vår resa till Norge, för att besöka Mia, Vegas å Jonathan.
Vårt 1:a stopp blev ett blöjstopp i Ljusfallshammar vid EM möbler. 2:a stoppet blev på OKQ8 i Karlskoga, för då sög det bra i kaffetarmen på Robban å mig. 3:dje stoppet blev i Törnfors, för lite lunch å lite matshopping.
Vi var framme vid exakt 16.05, så det tog 8h precis även fast vi stannade på olika ställen.
Tjejerna var hur snälla somhelst hela vägen, trodde inte att det skulle gå så himla bra.


090702 Em var tillgängnad poolen å frukt.




090703 Fanny 10 månader, jippi.
Idag på fm gick vi en sväng till JTs dagis för att hämta hans badbyxor. När vi kom tillbaka var det vattenlek som stod på schemat. Lilly var helgalen med vatten spridaren. Hon jagade Jonathan med den.
Em var vi i en park vid deras hus. Å vet ni vad som var så bra med den? Jo, den låg helt i skuggan, skönt. HAHAHAHA











090704 Vi packade in oss i bilarna på fm för att åka till Vegars morfar Bessa å hans husvagn. Vi badade, grillade korv å barnen dansade till när Bessa spelade dragspel. Lilly tjatade på Bessa att han skulle spela mera å han spelade för glatta livet. Det blev en heldag av mkt sol, värme å bad.








090705 Söndag å vi gjorde inget speciellt var inne hela dagen pga att det regnade som inåt skogen. Jag å Robban stod för middags käket, det blev Evas fiskgryta m morötter. Jag vet att det kliade i Mias fingrar när vi grejade i köket, :)(hahahahahaahahahahah)
Vi gick en sväng på kvällen det var typ det enda vi gjorde. Vi började även att packa lite smått, eftersom vi alla, utan Vegar skulle åka till Hjortens Udde dagen efter.


Ingen Bebis.......................

Nu har vi ingen BEBIS hemma längre utan en liten TJEJ :)
FANNY har tagit sina första steg utan stöd å det gjorde hon på 10mån 5dag!
Det är helt sjukt av tiden rustar iväg, tycker inte att det var länge sen hon låg på en filt å sprattla.............
Mammas lila bebis har blivit stor..............




Kortet taget av Mia 090702

RSS 2.0